Dynasty Kind-traject - begeleiding bij gameproblematiek

Dynasty Kind-traject - begeleiding bij gameproblematiek

Bij Dynasty zijn we sinds onze oprichting bezig met het begeleiden van fanatieke gamers. Net als in topsport is het essentieel om een gezonde balans tussen gamen, fysieke activiteit en sociale activiteit te hebben. Wij zien dat er vaak spanning ontstaat tussen fanatiek gamende kinderen en hun ouders en dit de balans in het gezin verstoort. Om gamen een plek te geven in het gezin waar zowel kind als ouder een positieve ervaring uit halen bieden wij begeleiding aan.

Waarom zou ik gebruikmaken van het Dynasty Kind-traject?

Bij het Dynasty Kind-traject helpen we het kind te communiceren over gamen om de kloof tussen ouders en kind te verkleinen. Daarnaast leren wij het kind om competenties die geleerd zijn tijdens het gamen over te brengen naar het dagelijks leven. Denk hierbij aan competenties als communicatie, samenwerken, strategisch denkvermogen en planning. We laten zien dat gamen niet iets is dat los staat van de wereld, maar juist een positieve invloed kan zijn.

Wanneer is het nodig om begeleiding te vragen?

Wij houden rekening met de volgende factoren voor het vaststellen van gameproblematiek:

  • Uw kind besteedt weinig tot geen aandacht aan zaken buiten het gamen.
  • Uw kind mijdt contact met familie of vrienden.
  • Uw kind vertoont signalen van negatief zelfbeeld, depressie of angsten.
  • Er is structurele frictie in het contact tussen u, uw partner en uw kind rondom gamen.
  • Uw kind is geïrriteerd, onrustig en boos wanneer het niet gamet.

Als u (een deel van) deze factoren binnen uw situatie herkent kan het helpen om onze begeleiding aan te vragen. Ook als u bovenstaande factoren niet per se herkent, maar u zich wel zorgen maakt om het gamegedrag van uw kind, kunt u contact met ons opnemen. Dan plannen wij een gesprek in waarin we de situatie bespreken en een inschatting doen of onze begeleiding u kan helpen.

Hoe ziet het Dynasty Kind-traject eruit?

Het traject begint met een intakegesprek waarin wij met ouder(s) en kind de problematiek verkennen om onze aanpak daarop af te stemmen. Daarna doen wij een ‘nulmeting’ om vast te stellen hoe de huidige situatie eruit ziet en concrete verbeterdoelen te kunnen stellen. 

Als het intakegesprek en de nulmeting zijn gedaan, beginnen we met coachingsessies. Vier maanden lang geven wij wekelijks een coachingsessie van 45 tot 90 minuten. Zo leren wij het kind stapsgewijs om het gamegedrag te reguleren en gamen een gezonde plek te geven.

Naast het contact met het kind willen wij maandelijks een gesprek met de ouder(s) om de voortgang te bespreken. Afsluitend plannen we een eindgesprek in met ouder(s) en kind, waarin we eventueel nog tips meegeven om nieuwe problematiek te voorkomen.

Wie begeleidt mijn kind bij het Dynasty Kind-traject?

Toegepast psycholoog Max van Kuipers heeft jaren ervaring met het coachen van gamende jongeren bij competitief gaming-team Dynasty. Hierbij begeleidt hij jongeren die op topniveau willen gamen om een gezonde levensstijl aan te houden en ondersteunt hij hen als zij problemen ervaren bij bijvoorbeeld hun studie, slaapschema of andere mentale problemen. Omdat hij zelf gamer is, begrijpt hij de wereld van de gamer en wint daardoor snel hun vertrouwen. Hierdoor staat Max in een unieke positie ten opzichte van traditionele hulpverleners.

Gameproblematiek en verslaving

Het Dynasty Kind-traject is gericht op kinderen met gameproblematiek, wat inhoudt dat het gamegedrag van het kind tot problemen en spanningen leidt, maar nog niet dusdanig veel schade toebrengt dat de situatie onhoudbaar is. Ons traject is geen erkend zorgtraject en is niet geschikt bij complexe problematiek zoals gameverslaving. Als de problematiek dusdanig complex en ingrijpend is dat wij denken dat ons traject geen oplossing kan bieden, dan zullen wij altijd doorverwijzen naar de GGZ. 

Contact

Wilt u zich aanmelden voor het Dynasty Kind-traject of heeft u nog vragen? U kunt contact opnemen met Max van Kuipers via:

+31 6 55733134
Max@dynastyesports.nl

Copyright © 2023. Alle rechten gereserveerd door Dynasty